Advies

Verwerking van cellulose (ruwvoer) door micro-organismen in de darmen voorziet het paard van energie, belangrijke vitaminen en mineralen en vooral warmte. Zetmeel en suikers zoals veel in ‘gewoon’ krachtvoer zit verstoren de natuurlijk darmflora van het paard. De goede micro-organismen worden als het ware verdrongen door andere minder goede en soms zelfs schadelijke organismes. Je denk dus dat je je paard een plezier doet door hem extra krachtvoer te geven op basis van granen, maar eigenlijk verstoor en ondermijn je daarmee een goede werking van de darmflora.

Door voldoende ruwvoer te voeren van goede kwaliteit en een beetje supplement op basis van Luzerne stimuleer je de goede micro-organismes die noodzakelijk zijn voor een goed functioneren van de stofwisseling van je paard. Je sluit zo meer aan bij de natuurlijke behoefte van je paard om de hele dag door een beetje te eten (in plaats van 2 of 3 keer een grote portie) en om veel ruwe celstof binnen te krijgen (in plaats van krachtvoer op basis van granen).

Facebook

Wat zeggen klanten:

"Het schuren van de staart is voorbij.

Echt een wereld van verschil, gebruik het nu vanaf september. Het schuren van de staart is voorbij, de staart groeit weer en zijn manen zijn ook weer gaan groeien. Zijn vacht ziet er beter uit en hij zit nog beter in zijn vel." (Esmeralda de Groot, 08-09-2015, NL)

---
"Sterkere hoeven.

Sinds ik Metazoa voer, heeft mijn paard geen scheuren meer in zijn hoeven. Mijn paard heeft witte hoeven en daar zaten vaak scheurtjes in of er brokkelde stukken af. Ik dacht dat dat kwam omdat ze wit zijn. Ik had nooit gedacht dat dit van het voer zou kunnen komen. Maar sinds ik Metazoa voer zijn de scheuren als sneeuw voor de zon verdwenen". (Saskia, 23-11-2015, NL)